Kárpátok Kincsei Turisztikai Egyesület
Hívj minket: (+36) 20 378 23 85 (Viber)

Januári síelés: senior sítábor örökifjaknak!

Január 12-16 között, választható szállások: bukoveli hotel, vagy kőrösmezői vendégház

  • Időpont: 2022.01.12 – 2022.01.16 (5 nap, 4 éjszaka, 3 nap síelés)
  • Ár (Kőrösmező vendégház): 299 EUR
  • Ár (Hotel Carpathica): 339 EUR
  • benne: 4 éjszaka hotelben vagy vendégházban félpanzióval, 3 napos síbérlet és buszos utazás
  • rejtett költségek (idegenforgalmi adó, végtakarítási díj): nincsenek!
  • buszos utazás Budapestről vagy Nyíregyházáról
  • Kattints a jelentkezéshez!
Foglalási szabályok a 2021/22-es téli szezonban

A TravelBukovel.hu csapata még a tavalyi évben, az oltások és védettségi igazolványok előtti időszakban is képes volt egy 20 fő körüli, lelkes csapat számára megszervezni egy bukoveli síutat, így ne legyen kétségetek azzal kapcsolatban, hogy közösen idén is eljuthatunk kedvenc sípályáinkra!

Természetesen alakulhat úgy a helyzet a negyedik hullám miatt, hogy olyan szabályváltozások állnak be, melyek lehetetlenné teszik az utazásunkat: pl. karanténszabályok változása, vagy a síközpont lezárása. Jelenleg egyikre sem látunk nagy esélyt, de azért, hogy a kockázat számotokra is a lehető legkisebb legyen, így megváltoztattuk a foglalási szabályainkat erre a szezonra:

Első részlet: foglaláskor, a részvételi díj 20%-a
Második részlet: helyszínen

Az első részlet 100%-ban visszajár, amennyiben az utazás a szabályváltozások miatt meghiúsul.

 

Január közepe. Ez az időszak egy igazi titkos tipp Bukovelben. Ilyenkor az időjárás jellemzően elég hideg (-10 fok körüli nappali hőmérséklet sem ritka) és napos. A sípályák viszont szinte üresek, mivel az ukrán újesztendőt ünneplők már hazamentek, de a februári főszezonra még nem érkeztek meg. Emiatt ebben az időszakban rendkívül jót lehet síelni, tökéletes pályákon, a felvonóknál szinte sorban állás nélkül!

Büszkék vagyunk rá, hogy a TravelBukovel.hu utasai között szép számban képviseli magukát a senior korosztály is. Több 80 év feletti, rendkívül fitt törzsutasunk is van! Ez a januári időpont elsősorban nekik szól, de természetesen bárki jelentkezhet, életkori korlátozás nélkül. Nyugodtan jöhet olyan is, akinek nincs útitársa: a hotelben és a vendégházban is van lehetőség 2 különágyas szoba foglalására, az elmúlt években már bizonyított és jól működött ez a rendszer. Így azok is el tudnak jönni síelni, akiknek amúgy nincs meg hozzá a saját társaságuk.  

Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a 2020/21-es téli szezont a COVID világjárvány tönkretette. Nehéz év volt ez nekünk is, de a sípályáknak, szállásoknak, éttermeknek is. Meg természetesen azoknak is, akik emiatt kénytelenek voltak egy évet kihagyni és nem tudtak hódolni kedvenc télisportjuknak. A negyedik hullám itt van a nyakunkon, de mi bizakodóak vagyunk: egyelőre úgy néz ki, hogy az oltásnak köszönhetően minden esélyünk megvan arra, hogy 2021/22-ben visszatérjünk síelés szempontjából is a normál kerékvágásba, még ha néhány szabályt be is kell ehhez tartanunk. Mi a TravelBukovel.hu-nál mindenesetre úgy készülünk, hogy lesz idén síszezon!

A januári senior sítábort két különböző szállásopcióval kínáljuk: a hangulatos bukoveli Hotel Carpathica, vagy csupaszív kárpátaljai magyar vendéglátóink kőrösmezői vendégháza.

Hotel Carpathica

Válaszd a hotel opciót, ha szeretnél a sípálya közelében megszállni (transzfert biztosítunk minden nap reggel és délután a sípálya és a szállás között, mely nagyjából ~5 perc) és élveznéd egy 5 szintes, igazi faház hangulatát. A Hotel Carpathica-val évek óta együttműködünk, ár/érték arányban az egyik legjobb választás Bukovelben. Nagyon jó az étterem és a bár, fűtött síszoba és foglalható szauna is rendelkezésre áll. Foglalható 2 különágyas, vagy franciaágyas szoba is.

Kőrösmező vendégház

Ha szeretnéd megtapasztalni, milyen az igazi kárpátaljai vendégszeretet, valamint részese lennél egy gasztronómiai kalandnak is, akkor foglald le januári utazásunkat Kőrösmező vendégház szállással. A bukoveli sípályára innen is biztosítjuk a transzfert (~20 perc). Szállásadónk olyan reggelit és vacsorát szervíroz, hogy a rendszeres testmozgás ellenére is garantáltan néhány kiló többlettel fogsz hazatérni.

Részletek az utazásról

Január 12-én kora reggeli órákban indulunk Budapestről (találkozási pont a Hungária krt. 116. OMV benzinkúton) 9 személyes kisbuszokkal. Beszállási lehetőség az M3 vonalán illetve Nyíregyházán. Határátlépés Tiszabecs / Tiszaújlaknál. Kárpátalján útba ejtjük Európa Földrajzi Középpontját, a szuvenír vásárt és sokak kedvencét, a Kolyba múzeumot, ahol lesz lehetőség egy kávé, sör, vagy autentikus vodka elfogyasztására. Innen már látótávolságon belül lesz Bukovel, várható érkezésünk a szállásokra késő délutáni órákban.

Január 13-15 között minden nap lesz lehetőség a 75 kilométeresre hízott bukoveli pályarendszer besíelésére. A reggeli és délutáni transzferek a szállástól egészen a sípálya bejáratáig visznek.

Január 16-án reggeli után indulunk haza. Útközben benézünk a tiszaborkúti Tsypa kézműves sörfőzdébe ahonnan vihettek haza különleges kárpátaljai söröket (ajándéknak sem utolsó).

Az utazás Facebook eseményéhez kattints ide >>

bukovel síközpont

Bukovel, Ukrajna elsőszámú síközpontja Nyíregyházától 300 kilométerre található. Több mint 75 kilométernyi ratrakkal és hóágyúval kezelt sípályával és 16 darab ülős felvonóval büszkélkedhet. Szolgáltatásait tekintve bátran kijelenthetjük, hogy állja az összehasonlítást a legnépszerűbb nyugat európai sípályákkal. Tudj meg többet a bukoveli síparadicsomról!

COVID szabályok

Figyelemmel követjük mind a hazai, mind az ukrajnai szabályokat és elsőként tájékoztatunk itt Titeket. Ukrajnába belépéshez WHO által elfogadott oltás, vagy Sputnik + 3. felvett vakcina szükséges. Oltás hiányában itthon és kint elvégzett PCR teszt kell. Magyarországra belépéskor jelenleg nincs korlátozás és karantén kötelezettség. Bővebb infó itt!

Ne hagyd ki!

Bukovelben a síelésen kívül rengeteg egyéb programot kipróbálhatsz: szánkózás, hófánkozás, műjégpálya, kutyaszán túra, drótkötélpályák, wellness központok. Minden információt összeszedtünk ezzel kapcsolatban, bónuszként pedig abban is segítünk, hogy melyik éttermeket érdemes becéloznod a környéken. Bővebb infó itt!

 

Januári szervezett buszos utazásunk január 12-16 között, nem csak senioroknak.
Töltsd ki rövid kapcsolatfelvételi űrlapunkat és jelentkezz szervezett utazásunkra kötelezettségek nélkül!

Kitöltöm!