Kárpátok Kincsei Turisztikai Egyesület
Hívj minket: (+36) 20 378 23 85 (Viber)

II. Dragobrat sítábor

Ratrakos freeride kaland egy valódi ukrán sípályán

  • Időpont: 2019.02.27 – 2019.03.03 (5 nap, 4 éjszaka, 3 nap síelés)
  • 4 éjszaka pályaszállás félpanzióval, buszos utazás, terepjárós transzfer Kőrösmezőről Dragobrat-ra
  • Opcionális: erőnléted és kedved szerint jelentkezhetsz a helyszínen szervezett ratrakos freeride túrákra
  • Ár: 199 EUR / fő
  • Kattints a jelentkezéshez!

Tavaly egy kisebb csoporttal felfedeztük Dragobrat-ot és már akkor eldöntöttük, hogy ide vissza fogunk térni. Nem a 10 kilométeres pályarendszer, vagy a néhány öreg sífelvonó vonzó ebben a helyben, hanem a szinte korlátlan freeride lehetőségek. Aki szeret szűzhóban síelni, snowboardozni, vezetett túra keretein belül biztonságosan olyan helyekre eljutni, ahova egyedül nem lenne bátorsága, annak tetszeni fog ez a hely. Jó kapcsolatot alakítottunk ki a helyi freeride túra szervezőkkel, magyar és angol nyelven kommunikáló túravezetőkkel lesz lehetőség fél napos, vagy akár egész napos ratrakos túrákra Dragobrat különböző rejtett lejtőin. 

A Kőrösmezőről kizárólag 30 perces terepjárós túrával megközelíthető Dragobrat Bukovelnél magasabban fekszik, sokkal kevesebb sílifttel és kapcsolódó szolgáltatással rendelkezik, viszont szemtelenül olcsó és óriási lehetőségeket tartogat a szűzhó kedvelőinek. Úgy gondoljuk, hogy szervezett utazásaink közül idén is érdemes az egyik időpontot kizárólag Dragobratnak szentelni, mert sokan vannak, akik a nyugati színvonalú síparadicsomok helyett még mindig az izgalmasabb, vadregényesebb és freeride szempontjából sokkal több lehetőséget tartogató helyekre kíváncsiak.

Képek és beszámoló a 2018-as I. Dragobrat sítáborról >>

A szállásról: a Dragobrat Freeride Center pályaszállás a síközpont felső részén található, a sípályák és felvonók közvetlen közelében. A Dragobrat Freeride Center alapítói üzemeltetik, akik szervezik a ratrakos túrákat Dragobrat nehezen megközelíthető, szűzhavas részeire. Így ha itt szállsz meg, akkor a lehető legjobb kezekben leszel, közvetlenül a szállásadóktól tudsz informálódni a lehetséges freeride lehetőségekről. A szállás rendelkezik saját sí,- és snowboard kölcsönzővel, ahol elérhető áron tudsz felszerelést bérelni. Biztosítva van a WiFi internet, az étteremben pedig házias ízeket varázsolnak reggelire és vacsorára az asztalra. Ha Dragobrat síközpontban szeretnél néhány napot eltölteni, akkor ez a legideálisabb választás! 

A szálloda éttermében és a hüttékben elképesztő árakkal fogsz találkozni. Egy feles vodka, vagy egy korsó sör 2-300 forintnak megfelelő hrivnyáért megvásárolható…

Ha kedvet kaptál, csatlakozz hozzánk, erre az időpontra buszos utazás is indul Budapestről, miskolci, debreceni és nyíregyházi beszállási lehetőséggel! 

dragobrat síközpont

Dragobrat a Kárpátok 1.400 méter fölött húzódó hegycsúcsain kialakított ukrán síterep, mely még keleti felfogás szerint van üzemeltetve, ezért felesleges bizonyos dolgokon bosszankodni, ha ide látogatsz (például, hogy miért nem tudsz egy síbérlettel az összes felvonóra feljutni). Viszont ha ide látogatsz és elfogadod ezeket a hiányosságokat, akkor komoly élményben lehet részed, főleg ha szereted a szűzhavat és a hüttéket. Tudj meg többet a dragobrati síparadicsomról!

utazás

A megszokott bukoveli úthoz képest itt az utazás is más lesz. Budapestről Kőrösmezőig megyünk, ahol egy parkolóban letesszük a kisbuszt, majd onnan a csoport létszámának megfelelően 5-7 fős parancsnoki UAZzal, vagy Gaz 66-os teherautóval vesszük célba Dragobrat-ot. Ez egy fél órás, komoly off-road terepezéssel felérő túra lesz, melynek végén eljutunk vendéglátóinkhoz, a Hotel “Mountain” pályaszállásra. Odafelé és visszafelé van lehetőség bevásárlásra ukrán szuvenírekből (vodka, sör, csoki, gyümölcslé, kaviár).

freeride

Túravezetőink magyar és angol nyelven beszélnek, így a kommunikációval nem lesz gond. Lesz lehetőség az épített sípályákról elérhető, de pályán kívüli részek felfedezésére, valamint az ennél jóval izgalmasabb ratrakos túrákra. Egy speciálisan erre a célra kialakított ratrak hátsó részére zsúfolódunk fel, majd 5-15 perces menetidő után elérkezünk olyan helyekre, melyet máshogy nem tudtunk volna megközelíteni, és irány a freeride! Óriási élményben lesz részed. Lesz lehetőség fél napos, vagy egy napos túrára is.

 

Tarts velünk a II. Dragobrat sítáborba és fedezzük fel együtt a valódi ukrán síterepet!
Töltsd ki rövid kapcsolatfelvételi űrlapunkat és kérj ajánlatot! Az űrlap kitöltése semmire nem kötelez, csak egy szuper ajánlatot küldünk vissza a megadott email címedre.

Kitöltöm!