Kárpátok Kincsei Turisztikai Egyesület
Hívj minket: (+36) 20 378 23 85 (Viber)

Besízés a Dolomitokban: 104 km sípálya, szervezett buszos utazás, pályaszállás, félpanzió!

Az idei tél első szervezett utazása: december 14-18 között irány az olasz Alpe Cimbra sírégió!

 • Időpont: 2022.12.14 – 2022.12.18 (5 nap, 4 éjszaka, 3 nap síelés)
 • Részvételi díj: 499 EUR 449 EUR (november 29. éjfélig érvényes bevezető ár)
 • benne: 4 éjszaka *** hotelben (pályaszállás), reggeli, vacsora, 3 napos síbérlet, buszos utazás
 • buszos utazás Budapestről
 • Limitált helyek (összesen két szabad szobánk maradt!)
 • Kattints a jelentkezéshez!

Szervezett utazások Ukrajnán kívüli területre
Amikor 2022. február 24-én Oroszország megtámadta Ukrajnát és kitört a háború, őszintén szólva nem gondoltam rá, hogy ez hatással lehet a 2022/23-as téli szezonra is. Sajnos azonban az élet úgy hozta, hogy a szomszédunkban még mindig zajlanak olyan események, ami miatt Ukrajna nem tartozik az utazásra javasolt országok közé. Szeretnénk alternatívát nyújtani azon utasainknak, akik az elmúlt években velünk tartottak Bukovelbe, ezért a TravelBukovel-től megszokott szervezett buszos utazásokról az idei szezonban sem kell lemondanotok, de az úticél változik. A decemberi besízésre Olaszországba megyünk, lesz több utazásunk Szlovéniába a sicsoda.si-vel közösen, valamint tervezzük felfedezni a boszniai Jahorina síterepet is január végén.

Emellett őszintén bízom benne, hogy belátható időn belül úgy alakulnak az események, hogy március elején egy bukoveli utat is meg tudunk szervezni: síelés egy kis humanitárius akcióval összekötve.

COVID-infó: semmilyen COVID-dal összefüggő korlátozás nincs érvényben, oltás és védettségi igazolvány nélkül is részt lehet venni az utazáson.

Ismerd meg az Alpe Cimbra sírégiót (Folgaria – Lavarone)

Az Alpok egyik hegycsoportja a Dolomitok, itt található (Trentino régióban) az Alpe Cimbra síparadicsom (mely Folgaria és Lavarone síközpontokat foglalja magában), Budapesttől 830 kilométerre.
Trentino maga a sítörténelem: tudtad, hogy itt épült az 1930-as években a világ első sífelvonója? Az olaszok szenvedélyes síelők. Bár lazák, de azt pontosan tudják, hogyan kell tökéletesen előkészíteni a pályákat. Ebben nem ismernek kompromisszumot. Aki pedig járt már a Dolomitokban, annak biztosan feltűnt, hogy itt extrém magas télen is a napsütéses órák száma. Nem véletlen, hogy legendás az olasz kék (azzuro) ég, amit itt szinte mindig meg lehet tapasztalni.

Az Alpe Cimbra sírégió olasz-francia-osztrák mércével egy közepes mérteű síterep: a pályarendszer 104 kilométer, mely több mint 50 pályából jön össze.
Folgaria 74; Lavarone pedig 30 kilométernyi lejtőt kínál a téli sportok szerelmeseinek. A két síterep nincs összekötve, de az Alpe Cimbra síbérlet mindkét helyre érvényes.

A lejtők 100%-ban hóágyúzottak, a szezon jellemzően december elején kezdődik (2022-ben a tervezett nyitás december 7-én lesz).
Minden tudásszintnek megfelelő pályát találunk itt (kék / piros / fekete), de a pályarendszer különösen kedvező a tanulóknak, kezdőknek, mert a lejtők közel fele széles kék pálya.

A pályatérkép letöltéséhez kattints ide >>

Azért a profik sem fognak unatkozni: az Agonistica fekete pálya 850 méter hosszú, ez alatt 280 méter a szintkülönbség, az olasz “A” csapat és az osztrák síválogatott kedvelt edzőpályája.

De nagyon különleges az Avéz del Prinzep lejtő is, egy több mint 2 kilométer hosszú pálya, melyet Trentino egyik legvarázslatosabb lejtőjeként tartanak számon, a csúcsról a Dolomitokra táruló panorámája miatt.

Közel 20 hütte és étterem, valamint rengeteg extra programlehetőség a síelésen és snowboardozáson kívül:

 • sífutóknak a két régió összesen 80 kilométernyi terepet biztosít
 • szánkózás
 • hófánkozás
 • és egy speciális téli sport, a fatbike: elektronikus rásegítéses, vastagkerekű kerékpárokkal járhatod be egyedül vagy túravezetővel a síközpont különböző havas lejtőit!

Számomra különösen szimpatikus az Alpe Cimbra sírégió, ugyanis számos előnnyel jár az, hogy nem ez az olaszok legfelkapottabb síterepe (mint a Madonna di Campiglio vagy Passo Tonale).

Emiatt megfizethetőbb a síbérlet, nincs tömeg sem a pályákon, sem a hüttékben. Ez egy inkább helyiek által látogatott síközpont, ami még adja a hamisítatlan hegyvidéki hangulatot anélkül, hogy megmérgezné a tömegturizmus.

És hol fogunk lakni? Pályaszállás a Folgaria síparadicsom központjában!

Szálláskeresésnél a lokációra és az ár/érték arányra helyeztük a hangsúlyt. Mindenképpen egy megfizethető pályaszállást szerettünk volna találni az Alpe Cimbra síparadicsom közelében, félpanziós ellátással.

Választásunk a nagy hagyományokkal rendelkező, 1968 óta üzemelő, családi tulajdonban lévő szállóra, a Cristallora esett.

A *** hotel a Folgaria síparadicsom központjában, a Fondo Grande-nél található. A lokáció családoknak is ideális, gyerekeket sem kell félteni: a szálló távol van az autós forgalomtól, a sípályákhoz és felvonókhoz viszont ennél közelebb nem is lehetne.

A szobák 2, 3 vagy 4 ágyasok, többségük erkélyes. Berendezésük egyszerű, nem a legmodernebb. Összefoglalva elmondható a Cristallo-ról, hogy egy fantasztikus elhelyezkedésű pályaszállás igényes, tiszta szobákkal.

A szálloda szolgáltatásai:

 • félpanziós ellátás
 • WiFi internet
 • ingyenes parkolás
 • wellness részleg (külön térítés ellenében): szauna, jacuzzi, gőz
 • kutyabarát szálló: nem kell otthon hagynod négylábú családtagodat sem!
 • játszósarok a gyerekeknek, biliárd a felnőtteknek

Szervezett buszos utazás az olaszországi Alpe Cimbra sírégióba, december 14-18 között.
Töltsd ki rövid kapcsolatfelvételi űrlapunkat és jelentkezz szervezett utazásunkra kötelezettségek nélkül!

Kitöltöm!