Kárpátok Kincsei Turisztikai Egyesület
Hívj minket: (+36) 20 378 23 85 (Viber)

Téli programok

síelés | éjszakai síelés | freestyle park | heli-ski | husky-szán | korcsolyázás | wellness | ski-doo | segway

Síelés

Természetesen a síelés a legnépszerűbb téli program Bukovelben, köszönhetően a nyugati színvonalú, 50 kilométeres pályarendszernek, mely november végétől május elejéig várja a téli sportok szerelmeseit. A legújabb ülős felvonók visznek fel a csúcsra, a pályákat minden nap lekezelik ratrakkal és szükség esetén hóágyúzzák is. A bukoveli síparadicsomon kívül van néhány kisebb, autentikus sípálya is a környéken, ahova terepjáróval visznek fel. Hamarosan ezeket a pályákat is bemutatjuk weboldalunkon!

Éjszakai síelés

Vagy inkább esti síelés. A lényeg, hogy a 2012/2013-as szezontól a megvásárolt bérletek lehetőséget biztosítanak az esti síelésre is, nem kell érte külön fizetni. A felvonók minden nap (ukrán idő szerint) 16:30-ig működnek, ekkor kezdődik az esti síelés és tart egészen 19:30-ig. Az 1-es számú felvonóról elérhető pályák vannak kivilágítva, ezeket tudod használni további 3 órán át.

Freestyle park

Ha szereted az extrém sportokat és általában több időt töltesz a pályán kívül mint azon belül, akkor a freestyle parkot neked találták ki. A 8A lejtő mellett kialakított hatalmas ugratók és félcsövek garantáltan jó szórakozást nyújtanak majd. Tavaly több versenynek is helyt adott a pálya, illetve a Bukovel Ski School (remélhetőleg idén megismétlődő) akciójának keretein belül minden nap kétszer ingyenes extrém-oktatást tartottak. Nézd meg a freestyle parkot bemutató videót!

Heli-ski

Egy igazi extrém sport, amit egyelőre nagyon kevés helyen próbálhatsz ki. Egy alternatív free-ride sízés, aminek a lényege, hogy az embereket helikopterrel felviszik egy olyan csúcsra, ahonnan azelőtt még biztosan senki nem siklott le, mert nehéz oda a feljutás. Gondolj bele, milyen érzés lehet a szűz hóval fedett hegycsúcsokról elsőként lecsúszni, egy olyan helyről, ami csak a levegőből közelíthető meg… Nézz meg egy erről készült videót!

Husky-szán

Amit korábban csak filmeken láttál: szánhúzó (szibériai husky) kutyákkal mehetsz el egy szánhúzó túrára, felfedezni a hegycsúcsokat egy igazán különleges perspektívából. Kipróbálhatod magad a szán “kapitányaként” is. A 2 kilométeres túra 6 kutyával 60 EUR, az 5 kilométeres pedig 150 EUR. A szánhúzó kutyusokat a 14-es lift aljánál találod, 9 és 16 óra között (ukrán idő szerint) várnak!

Korcsolyázás

A környék legszínvonalasabb nyitott korcsolyapályája várja az érdeklődőket Bukovelben, a Lucky Bull étterem közelében. A pálya mellett lehetőséged van korcsolya és védőfelszerelés bérlésére is. Esténként hoki meccseket nézhetsz, vagy akár be is szállhatsz, ha kedved tartja. Minden nap 10:30 és 22 óra között tart nyitva a pálya.

Wellness

A különböző wellness és SPA szolgáltatások a téli síelés és a nyári aktív pihenés során is nagyon jól tudnak esni az embernek. Sok olyan szállás is szerepel az ajánlataink között, ahol a házban megtalálható a szauna és a pezsgőfürdő. Azonban Bukovelben van két wellness központ, amely valóban minden igényt kielégít: az Oasis és a 4 season. Ízelítő a szolgáltatásokból: illat- és fényterápiás finn szauna, gőzfürdő, masszáz, arc- és testkezelés, szolárium, manikűr-pedikűr, fodrászat.

Ski-doo

Vagy más néven motoros szán. Többek között Yamaha és Arctic Cat ski-dookat bérelhetsz és kelhetsz velük útra az erdők között, egészen a hegycsúcsokig. A gépek kezelése pofonegyszerű, de a biztonság kedvéért képzett túravezető segítségét is kikérheted. Egy 30 perces túra 80 EUR, egy 60 perces pedig 120 EUR-ba kerül.

Segway

A Segway egy különleges (és méregdrága) önegyensúlyozó, kétkerekű, elektromos meghajtású eszköz, amit előszeretettel adnak bérbe turistáknak. Segway segítségével könnyebben járhatod be a környéket, és ennek a nem mindennapi eszköznek a használata is emlékezetes élményeket tartogat számodra. Akár egyedül is bérelhetsz Segwayt, vagy benevezhetsz egy csoportos túrára. A bérlés ára az időtartamtól függ, 5 EUR (5 perc) és 150 EUR (teljes nap) között.