Kárpátok Kincsei Turisztikai Egyesület
Hívj minket: (+36) 20 378 23 85 (Viber)

Nyári programok

gyalogtúrák | quad túrák | terepjárós túrák | drótkötélpálya | rafting | barlangászat | hegymászás | paintball | lovaglás | gomba vadászat | wellness | strand | hegyi kerékpározás |

Rafting

A vadvízi evezés nem csak az egyik legjobb csapatépítő program ami létezik, de emellett rengeteg izgalmat tartogat és egy igen különleges szemszögből (a hegyek között sodródó folyóból) mutatja be ezt a gyönyörű tájat. Semmiképp nem szabad kihagyni ezt a programot, ha olyan helyre látogatsz, ahol van lehetőség raftingolásra. A Yaremche melletti Prut Ukrajna egyik legizgalmasabb vadvize, ahol több mint tízéves tapasztalattal rendelkező magyar túravezetőkre bízhatod magad és a népszerű osztrák vagy szlovén tömegraftinghoz képest nagyjából féláron evezhetsz április és november között.

Hegymászás

Az egyik legnépszerűbb túraútvonal a Hoverlára vezet, mely Ukrajna legmagasabb hegycsúcsa, 2061 méterrel a tengerszint felett. A Yaroszlek túrista bázistól laza tempóban nagyjából 2 óra alatt lehet elérni a hegycsúcsot. A túra közepes nehézségű, átlagos edzettséggel neki lehet vágni. Jutalmad egy káprázatos körpanoráma lesz és a jóleső érzés, hogy meghódítottad Ukrajna legmagasabb pontját. Bukovel három hegycsúcsa közül a Dovgára (1372 méter) is érdemes felmászni, ahol megkóstolhatod a hucul sajtot, gyűjthetsz teafüveket, erdei bogyókat és gombát. Hamarosan bemutatunk néhány konkrét túra útvonalat is weboldalunkon!

Drótkötélpálya

Manapság igen nagy népszerűségnek örvendenek a hegyek közé épített drótkötélpályák. Építettek hát egyet a Kárpátokban is, hiszen a hely adottságai kiválóan alkalmasak erre. A Vorokhta közelében található (Bukovel felől 20 km, Yaremche felől 30 km) pálya két részre van osztva, egy 550 és egy 170 méteres szakaszra. A rövidebbik pályán akár gyerekek is leereszkedhetnek, a csúszás ára 6 EUR. Célba érés után, ha úgy érzed, hogy még mindig nem állt be megfelelő szintre az adrenalinod, akkor lehetőség van különböző fegyverek kipróbálására és az ott parkoló quadokkal is fordulhatsz egyet.

Hegyi kerékpározás

Nem szükséges saját kerékpárt és felszerelést hoznod magaddal, mert felső-közép kategóriás CUBE márkájú bringákat és akár teljes védőruházatot is bérelhetsz Bukovel központjában. Járd be a környéket, tekerj el a 11-es lejtő aljában található bányatóhoz, vagy válts bérletet a Bukovel Bike Park felvonójára és próbáld ki a különböző nehézségű épített DH pályákat ugratókkal, akadályokkal, letörésekkel, kanyarkombinációkkal.

Quad túrák

A quadozás jó móka, főleg ha olyan környezetben tudod űzni, ami kihívást jelent Neked és a technikának egyaránt. Javasoljuk, hogy nevezz be egy szervezett quados túrára, melynek keretein belül négykerekű társaitokkal felmentek csoportosan a hegy tetejére (ahonnan parádés kilátás nyílik), majd a szabad ég alatt elkészítitek vacsorátokat, egy igazi ukrán saslikot és eközben magatokba szívjátok a hucul nép kultúráját. Maradandó élmény lesz.

Terepjárós túrák

Erre a túrára nem a manapság igen divatos városi terepjárókat (SUV) invitáljuk, és nem is a prémium márkák luxus terepjáróit. Ide igazi, keménykötésű összkerekesek kellenek, mint a Pajero, a Samurai, a Defender… Vagy az ukránok körében töretlen népszerűségnek örvendő UAZ. Ha birtokodban van egy ilyen kategóriájú autó, akkor csak bíztatni tudunk, hogy látogass el a Kárpátokba és tedd próbára a saját magad és négykerekűd képességeit. Ukrajnában minden körülmény adott a jó szórakozáshoz. Ha pedig nincs terepjáród de kedveled a műfajt, akkor vegyél részt utasként egy túrán, garantáltan meg fog fertőzni ez az őrület Téged is.

Barlangászat

A régió barlangászati szempontból sem mindennapi. Részlet a Papp Ferenc Barlangkutató Csoport beszámolójából: “Ott hagytuk ugyanis a szívünk egy részét – az izgalmas labirintusokban, a gyönyörű kristályok között, a virágos réteken, a megáradt patakokban, az omladozó várakban, a poros kis falvak hagymakupolás templomaiban, a szebbnél szebb kutakban, a hatalmasnál hatalmasabb kátyúkban.” Rövid felsorolás a látnivalókból: a régészeti leleteiről híres Verteba barlang, a morfológiailag lenyűgöző Juvelijna barlang és a káprázatos Ozernaja barlang (a világ 9. leghosszabb barlangja, 127 km).

Gomba vadászat

A környék éghajlata és a sűrű erdők kedveznek a különböző gombáknak, egész elképesztő méretű példányokra lelhetsz itt. A vadászathoz viszont javasolt hozzáértő túravezető segítségét igénybe venni, hogy teljesen biztos lehess az általad szedett gombák fajtájában és megbízhatóságában. Könnyen fel lehet dobni egy egyszerű gyalogtúrát, ha mellette gomba vadászattal is foglalkozol, és a túra végén még azt is eldöntheted, hogy szerzeményedet elkészítteted a szálláson és gombapaprikást vacsorázol, vagy esetleg kiszárítod és eladod (nagyon drága!).

Gyalogtúrák

Kristálytiszta levegő, gyönyörű tájak, felfedezetlen vidékek. Közben a hátizsákodból előkerülő autentikus ukrán ételekből és italokból merítesz energiát, hogy tovább bírd a túrát. A Kárpátokban, Bukovel környékén számtalan túra útvonal közül választhatsz, kondíciód, időd és érdeklődésed függvényében. Ha igény van rá, tudunk képzett túravezetőt ajánlani. Hamarosan bemutatunk néhány konkrét túra útvonalat is weboldalunkon!

Lovaglás

Bukovel mesés környezetében nagyszerű dolog hegyet mászni, gyalogtúrázni, kerékpárral nekivágni az emelkedőknek, vagy akár a gépeket segítségül hívni és terepjáróval vagy quaddal meghódítani egy csúcsot. Azonban egészen más élményt nyújt, ha ezeket a tájakat lóháton járod be. Gyönyörű táj, sportolásra alkalmas környzet, tiszta levegő. Kezdők számára ajánljuk a kellemes, lankás és sík útvonalakat, de tapasztalt lovasok átélhetik a hegyek közti lovaglás élményét is.

Paintball

A csapatépítők egyik legnépszerűbb eleme, gyakran kihagyhatatlan része a legénybúcsúknak is. Garantáljuk, hogy Bukovel hegyei és erdői megfelelő környezetet biztosítanak ehhez a játékhoz. Ismertető (paintball.hu): “A paintball érdekessége, hogy bár egy alapjában véve veszélytelen sportról van szó (amerikai biztosító társaságok szerint kevésbé kockázatos, mint például a tenisz, vagy a golf) hihetetlen adrenalin növekedést eredményez. Az ember ösztönösen jobban izgul egy páncélban, egy kihalt erdő közepén, miközben tudja, hogy tucatnyian vadásznak rá, mint például egy kosárlabda meccsen.”

Wellness

A különböző wellness és SPA szolgáltatások a téli síelés és a nyári aktív pihenés során is nagyon jól tudnak esni az embernek. Sok olyan szállás is szerepel az ajánlataink között, ahol a házban megtalálható a szauna és a pezsgőfürdő. Azonban Bukovelben van két wellness központ, amely valóban minden igényt kielégít: az Oasis és a 4 season. Ízelítő a szolgáltatásokból: illat- és fényterápiás finn szauna, gőzfürdő, masszáz, arc- és testkezelés, szolárium, manikűr-pedikűr, fodrászat.

Strand

Szép vízpart és selymes vízű tó nélkül nem is az igazi egy nyaralás. Még szerencse, hogy Bukovelben erről sem kell lemondanod, hiszen két tavacska is a rendelkezésedre áll, hogy hűsíthesd magad bennük a nyári hőségben. A nagyobbik a 11-es lejtő aljában, a fenyvesekkel teli hegyoldal előtt terül el. Bányató jellegű, kristálytiszta vízzel, télen innen itatják a hóágyúkat. A kisebbik pedig a központban, a 2-es lejtő aljában található, itt nyugágyakat is tudsz bérelni.