Kárpátok Kincsei Turisztikai Egyesület
Hívj minket: (+36) 20 378 23 85 (Viber)

Újdonság: gasztronómiai kirándulás Bukovelben!

Négy vacsora, Bukovel és vonzáskörzetének négy legjobb éttermében! Jól hangzik?

Utasaink visszajelzése alapján Bukovel nem csak egy különleges síközpont, de a helyi gasztronómia is nagyon nagy sikernek örvend.

Az elmúlt években igyekeztünk kipróbálni az összes olyan éttermet Bukovelben és környékén, melyet érdemesnek tartottunk rá. Sok-sok tapasztalat gyűlt össze, melynek eredményeképpen létrehoztunk egy négyes listát azokból a helyekből, melyeket szerintünk nem szabad kihagyni, ha Bukovelben jársz.

Nem álltunk azonban meg ennyinél: ezek a helyek igen népszerűek, így sokszor foglalás nélkül nem is lehet bejutni. Arra gondoltunk, hogy utasainknak lehetőséget biztosítunk rá, hogy a segítségünkkel végigjárják, kipróbálják ezeket az éttermeket: négy vacsora, Bukovel és vonzáskörzetének négy legjobb éttermében! Jól hangzik?

Ez egy teljesen új élmény lesz Neked is: kényelmes ugyan, ha félpanziós ellátással foglalsz szállást, de ebben az esetben minden este ugyanott fogsz vacsorázni, nem tudsz új helyeket felfedezni, kipróbálni.

A gasztronómiai kirándulásunk nagyon korlátozott számban egy külön csomagként foglalható szervezett buszos utazásaink mellé, amennyiben a választott szállásopció nem tartalmaz vacsorát.

A 2021/22-es téli szezonban az alábbi utazások mellé foglalhatod a gasztronómiai kirándulás csomagot (80 EUR / fő):

Március 2-6: idei egyetlen pályaszállás ajánlatunk VIP síbérlettel, SPA használattal és opcionális gasztro túrával >>

Ismerd meg gasztronómiai kirándulásunkat!

Szerda este – Gagarin Ta Bocorash


Az étterem Kárpátalján, a festői szépségű Tiszaborkút (Kvasy) faluban található. Amikor ideérünk, akkor már csak 35 kilométerre leszünk Bukoveltől. Egy egyedülálló étterem, ahol megismerheted a kárpátaljai és hucul konyha legjavát.

Menüsor:

  • Borscs leves: ukrán nemzeti étel, egy nagyon gazdag leves céklával, káposztával. Régiónként sok különböző változata van, a Gagarinban természetesen hucul módra készítik, mangalica hússal ízesítve.
  • Deruni: ismerősebb lehet ez az étel, ha azt mondjuk, hogy lapcsánka, vagy tócsni? Tehát egy burgonyás palacsinta, melyet kedvenc tiszaborkúti éttermünkben egy kis csirkével bolondítanak meg.
  • Desszert: egy kis mákos-csokis (lisztmentes!) édesség a végére.

A vacsora mellé Chizay bort, vagy Tsypa sört választhatsz. A Beregszász melletti Chateau Chizay Ukrajna egyik legjobb és legfontosabb borászata, évi 1,3 millió palack bort készítenek 272 hektárnyi szőlőn. A választék: Cabarnet Merlot, Sauvignon Traminer, Pinot Blanc vagy Pinot Noir. Ha nem vagy boros, akkor kérhetsz helyette tiszaborkúti kézműves Tsypa sört is, de…

…a sört egyébként sem úszod meg, mert a vacsora után elviszünk a közelben található hipermodern Tsypa sörfőzdébe egy gyors látogatásra. Itt vendégünk vagy egy pohár világos vagy barna sörre, illetve válogathatsz helyi finomságok közül (savanyúságok, sajtok, lekvárok).

Csütörtök este – Felichita Pizzeria


Olasz étterem Ukrajnában?! Nos, igen. És ez a hely annyira jó, hogy olasz étterem létére is bekerült a legjobb bukoveli éttermek közé. Sőt, megkockáztatom: ha Olaszországban tennék le ezt az éttermet és a benne dolgozó csapatot, ott is megállná a helyét!

Menüsor:

  • Szarvasgomba krémleves: isteni első fogás, aminek van egy különlegessége: ezt a levest az is szereti, aki amúgy nincs oda a gombáért!
  • Választható pizza: 11 különböző pizza közül választhatsz, melyet a mögöttünk lévő látványkonyhában, hagyományos olasz fatüzelésű kemencében frissen készítenek el.

A vacsora mellé ízlésesen elkészített forralt bort, vagy csapolt sört választhatsz.

Péntek este – Kurin


Bukovel központjában, az ikonikus faházak között bújik meg a környék legjobb tradicionális ukrán étterme, a Kurin.

Menüsor:

  • Khortytsa vodka: már a második síelős napon is túl vagytok, megérdemeltek vacsora előtt egy igazi ukrán vodkát.
  • Bograch leves: a magyar gulyásleves kárpátaljai újraértelmezése, melyet az ukránok csak bográcsnak hívnak. Fűszeres, gazdag leves többféle hússal és zöldséggel.
  • Banosh: egy igazi hucul étel, mely a Kárpátok hegyvidéki területein örvend nagy népszerűségnek. Egy nagy üstben készítik tűz felett, így otthoni körülmények között nem is igazán készíthető el. Főbb hozzávalói a kukoricadara és a házi tejföl. Tetejére szalonna pörcöt szórnak.

Italok terén a döntés itt is a Tiéd: forralt bor, vagy csapolt sör.

Szombat este – Hotel Carpathica


Bukovel központjától néhány percre, Polyanytsya faluban található a Hotel Carpathica szállás, ahol évek óta visszatérő vendégek vagyunk. Ennek egyik oka a parádés étterem. Specialitásuk a BBQ, ezt fogjuk kipróbálni gasztronómiai kirándulásunk utolsó állomásán.

Menüsor:

  • Szoljánka leves: orosz eredetű étel, melynek egyszerre kell savanyú, csípős és sós ízeket mutatnia. Mindenképp van benne uborka, kolbász és többféle hús.
  • BBQ (sertés / szárnyas): a hely specialitása a nyílt lángon készült BBQ ételek, ízlésed szerint választhatsz sertést vagy pulykát! Köretnek mellé házi steak burgonyát tálalnak, választható szósszal.

Ha még nem unod, akkor kipróbálhatod a forralt bort ezen a helyen is. De inkább a sört javasoljuk: csapon a cseh Litovel főzde világos, barna és szűretlen söre.

Kedvet kaptál ehhez a gasztronómiai kiránduláshoz? Akkor ne habozz, foglald le helyedet a március 2-6 közötti szervezett utazásunkra és kérd mellé gasztro tour csomagunkat!

Az ajánlat erősen korlátozott számban elérhető.

Hozzászólások

hozzászólás