Kárpátok Kincsei Turisztikai Egyesület
Hívj minket: (+36) 20 378 23 85 (Viber)

Mi mennyi Bukovelben? Árak 2022-ben!

Mikor 2012-ben elkezdtem utakat szervezni Bukovelbe, akkor a legfőbb vonzerő még az alacsony ár volt. A síterep és a hozzá kapcsolódó infrastruktúra azóta rengeteget fejlődött, a hrivnya és a forint egymáshoz képest hol erősödött, hol gyengült, de az tény: 10 év alatt eljutottunk oda, hogy Bukovel már nem minden téren tud (és nem is akar) a legolcsóbb lenni.

Az ár/érték arány továbbra is nagyon jó, de már nem szabad például gondolkodás nélkül beülni bármely hüttébe, mert komoly csalódást okozhat.

Nézzük, mi mennyi 2022-ben Bukovelben!

Síbérlet

Egy 3 napos síbérlet 2900 hrivnya, ez jelenlegi árfolyamon 94 EUR, tehát napi ~31 EUR. Ezért kapunk 16 db ülősliftet, 75 km tökéletesre ratrakolt és 100%-ban hóágyúzott sípályát és remek körítést: hütték szinte minden pályán, aprés ski bulik, külön WC épületek ahol sosem kell sorban állni. A síliftek 08:30 – 16:30 között működnek, de a bérlet érvényes az esti síelésre is: a kivilágított pályákat és a hozzájuk tartozó felvonókat egészen 19:30-ig használhatjuk. A Travelcircus tavaly decemberben 120 síterepet rangsorolt ár/érték arány szerint, Bukovel itt az előkelő második helyet szerezte meg!

Összehasonlításképp:

Kreischberg – Murau (Ausztria): 42,5 km sípálya, 3 napos bérlet ~49 EUR / nap
Chopok – Jasná (Szlovákia): 44,5 km sípálya, dinamikus árazású bérletek (átlagosan 40-50 EUR / nap)

Hütték a sípályán

Itt történt a legnagyobb drágulás az elmúlt években, könnyen ihatunk presszó kávét 80 hrivnyáért (2,6 EUR) vagy teát 110 hrivnyáért (3,5 EUR). Ha azonban megfogadod a tanácsunkat és az általunk javasolt hüttéket látogatod meg, akkor kapsz nagyon finom és laktató (önmagában is elég) borscs levest 200 hrivnyáért (6,5 EUR), vagy korsó kézműves sört 90 hrivnyáért (3 EUR). Vannak még a TUT FOOD konténerek, ahol “benzinkutas” hotdogot vehetsz 120 hrivnyáért (4 EUR), vagy mini Aston szupermarket a 2-es pálya aljában, ahol bolti árakon vehetsz üdítőt, csokit, péksüteményt.

Éttermek Bukovelben

Kedvenc éttermeink is tovább drágultak, viszont itt annyira jó a színvonal, hogy még így is érdemes betérni legalább egy ebédre vagy vacsorára. A Felichita-ban egy Margherita pizza 255 hrivnya (8 EUR), egy szarvasgomba krémleves 145 hrivnya (4,5 EUR). Eszpresszó 50 hrivnya (1,6 EUR), forralt bor 95 hrivnya (3 EUR). Ennél jóval alacsonyabb árakkal találkozhatsz, ha kimész néhány kilométerre Bukovel központjából. A Hotel Carpathica éttermében (amit nagyon tudok ajánlani) egy borscs leves 80 hrivnya (2,5 EUR), egy csirkemell steak sültkrumplival 170 hrivnya (5,5 EUR).

Szállások

Nagyon nagy a szórás a luxus pályaszállástól kezdve a pályától néhány kilométerre lévő hotelen át a kőrösmezői vendégházig. Még mindig lehet megfelelő szállást találni nagyon jó áron, kitűnő ellátással. A pályaszállás mellé kapunk VIP síbérletet és napi 1 óra wellness lehetőséget is, valamint minden igényt kielégítő svédasztalos reggelit. Így már annyira nem is vészes az az 55-60 EUR éjszakánként, amit kérnek érte. A Hotel Carpathica főszezonban félpanziós ellátással 45 EUR, ugyanez Kőrösmezőn vendégházban 35 EUR.

Kölcsönzés

Kölcsönözni még mindig nagyon megéri Bukovelben. Partnerünknél komplett középkategóriás felszerelés bérelhető (léc, bot, cipő, sisak) napi 200 hrivnyáért (6,5 EUR). Óriási választék, hozzáértő személyzet, gyors kiszolgálás. Ha TravelBukovel utasként érkezel, akkor nem kell ott hagyni letétet sem (ellenkező esetben útlevél szükséges, ez így van minden helyi kölcsönzőnél). Ez az ár nagyjából harmada a nyugati kölcsönzős áraknak, de annál is olcsóbb, mintha otthon bérelnél, ellenben sokkal egyszerűbb: nem kell elmenni érte, visszavinni, ráadásul ha valami nem jó (pl. nyom a bakancs), akkor a helyben bérelt felszerelést azonnal tudod cserélni.

Ha szeretnél még az idei szezonban csatlakozni valamelyik szervezett buszos utazásunkhoz, akkor jelentkezz:

február 9-13 hotel vagy vendégház >>

március 2-6 pályaszállás gasztro tour csomaggal >>

március 11-15 szezonzáró síelés >>

Hozzászólások

hozzászólás