Kárpátok Kincsei Turisztikai Egyesület
Hívj minket: (+36) 20 378 23 85 (Viber)

December 4-én megnyitott Bukovel: hírek és újdonságok a 2020/21-es szezonról

Olcsóbb síbérletek, új 6 ülőhelyes sílift, felújított úthálózat és sok más

December 4-én elindult a 2020/21-es síszezon Bukovelben! Bár nem volt még nagyobb havazás, de a hideg idő lehetővé tette, hogy a lejtőket elkezdjék behavazni az ágyúkkal, így nem volt akadálya a december eleji nyitásnak. Néhány napon belül elindult az összes felvonó (kivéve az új 6 üléses és az 5-ös lift melletti csákányos), ezzel is biztosítva, hogy a síelők ne egy helyen tömörüljenek.

Január elején további lehűlés és friss hó is érkezett Bukovelbe, így meg tudtak nyitni néhány újabb lejtőt a kedvelt piros pályák közül is, mint pl. a 12A, 16A vagy a 11-es lejtő pirosai.

Több mint 10 év után végre új felvonót is telepítettek Bukovelbe, bár ezt kipróbálni még nem tudtuk, mert egyelőre nem indult el: az új felvonó a 3-as számot kapta (a korábbi 3-as számú 3-as ülős lift pedig 9-esre változott). A lift felső állomása az 1.127 méter magas Bukovel hegycsúcson van, alsó pontja pedig a Kőrösmezőről Bukovelbe vezető új út felső részén. Ez jó hír a kőrösmezői szálláson lakóknak, mert így még könnyebb lesz a faluból az első liftig eljutni. Bízunk benne, hogy megfelelő méretű parkolót is csinálnak majd a lift alsó állomásához.

Továbbra is van lehetőség esti és éjszakai síelésre: esti síelés 15:00 és 19:30 között a kivilágított 1-es, 2-es, 7-es és 14-es pályákon, éjszakai síelés pedig este 9-től éjfélig a 14-es pályán.
Az esti síelésre 370 UAH (12 EUR) a síbérlet ára, az éjszakai síelésre pedig mindössze 150 UAH (5 EUR). Mi inkább az éjszakai síelést javasoljuk annak, aki ilyesmit ki szeretne próbálni: az esti síelés során a pályák már nagyon szét vannak esve és a tömeg is nagy, az éjszakai síelés előtt viszont a 14-es lejtőt átdolgozzák ratrakkal, így este 9-kor egy tükörsima pályára tudtok felmenni csúszkálni!

A 2020/21-es szezon síbérlet árait ide kattintva tudod megnézni.

Nyitva vannak a kedvenc bukoveli hüttéink és éttermeink is, ezekről az ajánlásunkat itt találod.

Természetesen továbbra is vár a Hucul etno park, sok cuki állattal és szelfi készítési lehetőségek tömkelegével.

Ha a síelés után kikapcsolódnál, akkor irány a VODA wellness a 14-es lejtő aljában: csodás panoráma a havas lejtőkre, melegvizes medencék, vízi bárpult, szaunák.
Az idei évben a 3 órás belépő ára 750 UAH (23 EUR).

A Bukovelbe vezető utak többségét már egészen a határtól felújították. Sok helyen teljesen új az útburkolat, de a kátyúk ott is ki vannak javítva, ahol a teljes cserére még nem volt lehetőség.
Kijelenthetjük, hogy ennyire jó út még sosem vezetett a határtól Bukovelig, mint idén!

Egy korábbi bejegyzésben részleteztük, hogy a COVID-19 járványhelyzet hogyan befolyásolja az idei évben a bukoveli utazásokat. Ha erre vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Ha pedig csatlakoznál idei EGYETLEN szervezett buszos utazásunkhoz, akkor olvasd el a részleteket itt!

Hozzászólások

hozzászólás