Kárpátok Kincsei Turisztikai Egyesület
Hívj minket: (+36) 20 378 23 85 (Viber)

Bukovel és a COVID-19 helyzet

Hogyan érinti a bukoveli utazásokat a koronavírus járvány?

A koronavírus járvány továbbra is életünk része, nem tudunk elvonatkoztatni ettől akkor sem, amikor a síelésünket tervezzük, szervezzük.

A TravelBukovel.hu még a járvány csúcsán, a 2020/21-es téli szezonban is ki tudott vinni egy maréknyi lelkes síelőt Bukovelbe, pedig ekkor még sem oltás, sem védettségi igazolvány nem volt (volt viszont helyette 10 nap karantén hazaérkezéskor).
Ami a jó hír: ennél sokkal jobb kilátásokkal vágtunk neki az idei télnek és a szilveszteri, valamint a januári utazásainkon már túl is vagyunk és minden rendben volt!

A COVID járványnak immár az ötödik hulláma tart: Magyarországon és Ukrajnában is elkezdett növekedni a napi új fertőzöttek száma, viszont az omikron variáns jelen ismereteink szerint kevésbé súlyos tüneteket okoz, mint a korábbiak.

Bukovel még a szezon kezdete előtt kiadott egy közleményt, hogy a dolgozói 100%-ban beoltottak, ezért a kormányzati döntés értelmében a járványhelyzet romlása esetén is üzemelhetnek, nem kell tartani a síterep és a kapcsolódó szolgáltatások bezárásától. 

Az alábbiakban ismertetjük a jelenleg érvényes szabályokat (folyamatosan frissítjük az oldalt).

Mire számíthatunk?

Beutazás Ukrajnába 

Ukrajnába korlátozás nélkül beléphet az a külföldi állampolgár, aki rendelkezik WHO által elfogadott, két oltás dátumát egyaránt tartalmazó oltási igazolvánnyal (tehát minden oltás elfogadott, kivéve Sputnik V). Janssen vakcinából elegendő 1 dózis, a többiből pedig 2 dózis (nem elvárt tehát a harmadik vakcina).

Megfelel az is, ha két Sputnik oltás után harmadik oltásnak felvettél egy WHO által elfogadott vakcinát (pl. Pfizer).
Ebben az esetben az EU oltási igazolványoddal karanténmentesen be tudsz lépni Ukrajna területére.
Nem beoltottaknak két lehetősége van:

1, 72 óránál nem régebbi antigén, vagy PCR teszt (negatív eredménnyel) szükséges a határátlépéshez, valamint egy Ukrajnában elvégzett antigén vagy PCR teszt a belépést követő 72 órán belül. Az ukrajnai teszt lebonyolításában tudunk segíteni, várható költsége (teszt típusától függően) 400 – 700 UAH.

2, COVID betegségen átesetteknél az EU-s gyógyultsági igazolvány elfogadott (érvényessége 105 nap).

Ezen felül mindenkinek (oltottaknak is) rendelkeznie kell egy COVID biztosítással, melynek megkötésében szintén tudunk segíteni, ennek költsége 3 000 forint.

12 éven aluliaknak elegendő a COVID biztosítás: esetükben oltásra vagy tesztre nincs szükség.

Korlátozások a sípályán

Január 24-én Ivano-Frankivszk megye az új fertőzöttek számának emelkedése miatt vörös besorolásba került. Ez azt jelenti, hogy a bukoveli sípálya szolgáltatásait (liftek, kölcsönzők, vendéglátó helyek) ugyanazokkal a feltételekkel lehet használni, mint amit fentebb leírtunk a határátlépéssel kapcsolatban.

Tehát oltási igazolvány, vagy teszt, vagy gyógyultsági igazolvány szükséges. Azért, hogy ennek ellenőrzése minél kevesebb kellemetlenséggel járjon, Bukovel bevezette a SAFE GUEST ID-t. Ez azt jelenti, hogy Bukovelbe érkezésedkor csak egyszer kell bemutatnod az okmányaidat (oltási,- gyógyultsági igazolvány vagy teszt), ekkor kapsz egy matricát, melyet a bukósisakodra vagy a síkabátodra tudsz felragasztani. Ezzel jelzed a síközpont dolgozóinak, hogy Téged már ellenőriztek, így külön kontroll nélkül veheted igénybe a sípálya szolgáltatásait.

A SAFE GUEST ID-t átveheted a Hotel Bukovel recepción, bármely síbérlet pénztárban, vagy a COVID teszt laboroknál (P1 parkoló alsó szint, illetve a központban a medical centerben).

COVID tesztet Bukovelben 450 UAH-ért tudsz csináltatni az alábbi helyszíneken:

  • a központban a medical centerben
  • az 1-es parkolóházban
  • a 2-es parkolóház 5. emeletén

Hazautazás Magyarországra 

Jelenleg karantén, vagy bármilyen egyéb korlátozás nélkül lehet belépni Magyarországra Ukrajnából.

Szervezett utazások a 2021/22-es téli szezonban

Elég volt a bezártságból, várnak a kedvenc, tükörsimára ratrakolt bukoveli sípályáink!

Szervezett buszos utazások >>

Hozzászólások

hozzászólás