Kárpátok Kincsei Turisztikai Egyesület
Hívj minket: (+36) 20 378 23 85

Bukovel és a COVID-19 helyzet

Hogyan érinti a bukoveli utazásokat a koronavírus járvány?

A koronavírus járvány továbbra is életünk része, nem tudunk elvonatkoztatni ettől akkor sem, amikor a síelésünket tervezzük, szervezzük.

A TravelBukovel.hu még a járvány csúcsán, a 2020/21-es téli szezonban is ki tudott vinni egy maréknyi lelkes síelőt Bukovelbe, pedig ekkor még sem oltás, sem védettségi igazolvány nem volt.
Ami a jó hír: ennél sokkal jobb kilátásokkal vágunk neki az idei télnek!

Bár várható, hogy a síszezon kezdetére Ukrajnába és Magyarországra is megérkezik a negyedik hullám, jelenleg nem látszik olyan forgatókönyv, hogy ez ismét olyan drasztikus szabályokat hozna magával, mint a tavalyi év.

Az alábbiakban ismertetjük a jelenleg érvényes szabályokat (folyamatosan frissítjük az oldalt).

Mire számíthatunk?

Beutazás Ukrajnába 

Ukrajnába korlátozás nélkül beléphet az a külföldi állampolgár, aki rendelkezik WHO által elfogadott, két oltás dátumát egyaránt tartalmazó oltási igazolvánnyal (tehát minden oltás elfogadott, kivéve Sputnik V). Nem beoltottak (illetve Sputnik V-vel oltottak): 72 óránál nem régebbi antigén, vagy PCR teszt (negatív eredménnyel) szükséges a határátlépéshez, valamint egy Ukrajnában elvégzett antigén vagy PCR teszt a belépést követő 72 órán belül. Az ukrajnai teszt lebonyolításában tudunk segíteni, várható költsége (teszt típusától függően) 400 – 700 UAH. Ezen felül mindenkinek rendelkeznie kell egy COVID biztosítással, melynek megkötésében szintén tudunk segíteni, ennek költsége 300 UAH.

Korlátozások a sípályán

A bukoveli síközpont által kiadott közlemény szerint szeptember 21-én az ott dolgozók több mint 80%-a már legalább egy oltást megkapott. A téli szezon indulásáig az a céljuk, hogy a dolgozók közel 100%-a már mindkét oltását megkapja.
A jelenlegi ukrajnai szabályozás szerint ha lesznek is későbbiekben a negyedik hullám miatt korlátozások (pl. a megbetegedések száma alapján országon belül vörös zónák), azok nem fognak vonatkozni azon helyekre, ahol az alkalmazottak és a turisták is megfelelnek az úgynevezett 3G szabályoknak (azaz rendelkezik negatív teszttel, oltással, vagy már gyógyult státuszban van).

Hazautazás Magyarországra 

Jelenleg karantén, vagy bármilyen egyéb korlátozás nélkül lehet belépni Magyarországra Ukrajnából. Várhatóan a negyedik hullám tetőzésével ez változni fog, de a tervek szerint a védettségi igazolvánnyal rendelkezők karanténmentesen térhetnek haza.

Szervezett utazások a 2021/22-es téli szezonban

Tehát ha már túl vagy az oltás(ok)on valamelyik WHO által elfogadott vakcinával, vagy vállalod a tesztelést, akkor karanténmentesen tudsz kiutazni és hazatérni.

Elég volt a bezártságból, várnak a kedvenc, tükörsimára ratrakolt bukoveli sípályáink!
Szervezett buszos utazások >>

Hozzászólások

hozzászólás