Kárpátok Kincsei Turisztikai Egyesület
Hívj minket: (+36) 20 378 23 85 (Viber)

RENDKÍVÜLI: február 24-én Oroszország megtámadta Ukrajnát.

Bizonyára értesültetek róla a híradásokból, hogy csütörtök hajnal óta egy totális háborús offenzíva zajlik Ukrajna ellen.
Oroszország megtámadott egy szuverén európai államot, Ukrajnát.
A háborúban Ukrajna nyugati része is érintett, lebombázták az Ivano-Frankivszk repteret, ami Bukoveltől 100 km, de a NATO határtól is kevesebb mint 200 km.

Ez egy olyan forgatókönyv, amelyre józan ésszel senki nem számított. Kiélezett volt a konfliktus az utóbbi időszakban, de a merészebb becslések sem mentek annál tovább, mint hogy az oroszok a 2014 óta harcban álló keleti megyékbe (Luhanszk és Donyeck) vonulnának be. Ehhez képest csütörtök hajnalban előre megtervezett, teljes Ukrajna területe ellen indított bombatámadásokra ébredt a világ, ami egyik pillanatról a másikra megváltoztatta azt a békés Európát, amit az elmúlt évtizedekben megszoktunk. Sajnos egyelőre nem látszik, hol lesz a vége ennek a háborúnak, de az első nap után világos, hogy mi várható: rengeteg halott, sebesült, menekült, szétlőtt házak, egyik pillanatról a másikra romba dőlt életek.

Értelemszerűen az idén márciusi utazások ezennel aktualitásukat vesztették.

KÉRLEK, HOGY NE HÍVJATOK, egyeztetésben vagyok folyamatosan a kintiekkel és megpróbáljuk a lehető legjobb megoldást megtalálni azoknak, akiknek lefoglalt utazása volt az idei szezonra. A legvalószínűbb forgatókönyv, hogy a befizetett előleg a 2022/23-as téli szezonban felhasználható lesz rajtunk keresztül azon a szálláson, ahova 2022. márciusára foglalásod volt.

Ezzel párhuzamosan a testvér-szervezetünkkel, a sicsoda.si-vel is összedugtuk a fejünket: a március 2-6 közötti bukoveli szervezett utazásra befizetett utasainknak az alábbi szlovéniai alternatívát tudjuk felkínálni:

március 2-5, Bohinj-Vogel >>

Ahogy konkrétumok lesznek a fentiekkel kapcsolatban, email-ben, Facebook-on és itt a weboldalon is minden érintettet tájékoztatni fogok.

Köszönöm a türelmeteket, imádkozzunk érte, hogy ez a rémálom minél előbb véget érjen.

Lakatos Dániel
TravelBukovel.hu

Hozzászólások

hozzászólás