Kárpátok Kincsei Turisztikai Egyesület
Hívj minket: (+36) 20 378 23 85 (Viber)


Ajánlott éttermek útközben

Ha az általunk javasolt útvonalon (Románián keresztül) mész Bukovelbe, akkor valamivel több mint 90 kilométert teszel meg Ukrajnában. Ezen a szakaszon két olyan vendéglátóhely is található, amit szerintünk kár kihagyni.

Étterem és kávézó Európa földrajzi középpontjánál | Tsypa (Ципа) kézműves sörfőzde és Gagarin Ta Bocorash (Гагарін та Бокораш) étterem

Étterem és kávézó Európa földrajzi középpontjánál

Minden szervezett utazásunk során odafele és visszafele is útba ejtjük ezt a helyet, ami mindig belopja magát a turisták szívébe. A kanyargó Tisza partján, Európa földrajzi középpontjánál (erről két emlékmű is tanúskodik) található egy vásár és a környék legjobb étterme, kávézója. Ebben a vásárban szerezheted be a legolcsóbban a bukoveli hűtőmágnest és más helyi szuveníreket. A teljes egészében fából épült étterembe pedig mindenképp érdemes betérni. Helyi népviseletben felszolgáló ukrán hölgyek, különleges berendezés az elmúlt évszázad különböző (vendéglátáshoz és egyéb szakmákhoz használt) berendezéseivel, elképesztően alacsony árak, ízletes ételek és italok. Bár csak ukrán nyelvű étlap van, de a rendeléssel nem igazán tudsz mellényúlni. Figyelem: kizárólag ukrán hrivnyával tudsz fizetni, bankkártyát és külföldi pénzt nem fogadnak el!

Megközelítés:
Dilove (Ділове, Terebesfejérpatak)
A román-ukrán határtól (Máramarossziget – Aknaszlatina) 33 kilométerre a Bukovel felé vezető úton, baloldalon
Árak:
Borscs leves 45 UAH
Deruni 55 UAH
Espresso kávé 20 UAH
Vodka 0,05l 17 UAH-tól

Titkos tipp:
Hibátlanul készítik el a tradicionális ukrán ételeket, mint a borscs, saslik, vareniki vagy deruni. Kísérőnek válassz egy remek helyi csapolt sört. A számlán pedig olyan alacsony összeg fog szerepelni, hogy el sem hiszed majd…

 

Tsypa (Ципа) kézműves sörfőzde és Gagarin Ta Bocorash (Гагарін та Бокораш) étterem

Ukrajna egyik legnépszerűbb kézműves sörfőzdéje a kárpátaljai Tsypa. A sörfőzde mellé néhány éve egy nagyon menő éttermet is építettek, amit mindenképp ajánlott útba ejteni, ha kipróbálnád egy helyen az ukrán kézműves söröket és a tradicionális ukrán konyhát.
Videó >>

Megközelítés:
Kvasy (Кваси, Tiszaborkút)
A román-ukrán határtól (Máramarossziget – Aknaszlatina) 62 kilométerre a Bukovel felé vezető úton, jobboldalon

Árak:
Borscs leves 49 UAH
Kézműves hot-dog 68-74 UAH
BBQ faszénen sült húsok 59-62 UAH / 100g
üveges kézműves sörök 33-49 UAH között

Titkos tipp:
Ha szereted, és előszeretettel kóstolod, fogyasztod a kézműves söröket, akkor ez a Te helyed. Szuvenírnek sem utolsó, mivel Magyarországon ezek a sörök nem kaphatóak!

 

 

Az utazáshoz útlevél szükséges!

Ne feledd: Ukrajnába nem elég a személyi igazolvány, a határon csak útlevéllel engednek át! Ha nincs útleveled, vagy már nem érvényes, akkor most még épp időben vagy, hogy csináltass egyet.