Kárpátok Kincsei Turisztikai Egyesület
Hívj minket: (+36) 20 378 23 85 (Viber)

Ismerd meg Bukovelt!

A kárpátok és Ukrajna legjobb síközpontja: nyugati színvonal és keleti árak 300 kilométerre Nyíregyházától

Bukovel Ukrajna egyik hegycsúcsa a Kárpátokban és egyben névadója az elsőszámú ukrán síközpontnak. A három hegyet (Bukovel, Chorna Kleva, Dovga) összekötő síparadicsomban összesen 60 kilométernyi pályarendszert alakítottak ki, de a folyamatos fejlesztésnek köszönhetően évről évre bővül a síterep. A legmagasabb pontja csak 1.372 méter, de ez ne tévesszen meg: az ukránok olyan pályarendszert építettek, hogy azt jó néhány kétezer méter fölötti csúccsal rendelkező sípálya is megirigyelheti. Ráadásul a különleges mikroklímának köszönhetően rendszerint április közepéig tart a szezon.

Néhány éve az összes felvonót lecserélték a legmodernebb Leitner és Doppelmayr ülős liftekre (összesen 16 darab ülőslifttel rendelkezik), a pályák pedig 100%-ban hóágyúzhatóak és ratrakkal kezeltek. Egyszóval pont olyan, mint a kedvelt és népszerű osztrák vagy olasz sípályák. A különbség? Az elhelyezkedés (a Kelet-Magyarországi régióból legkönnyebben elérhető 50 km-nél nagyobb pályarendszer), a hangulat és az ár: itt magyar fizetésből is megengedheted magadnak (lelkiismeret furdalás nélkül), hogy kikérj egy kör rövidet a haveroknak a hüttében…
Tudj meg még többet (szolgáltatások, pályatérkép, síbérlet árak) a bukoveli sípályákról!

Hol található Bukovel? Hogy lehet eljutni ide?
Budapesttől 530 kilométerre, a beregsurányi határtól 230 kilométerre található. Az utolsó kárpátaljai magyar falu Kőrösmező, innen a Tatár hágón át még 15 kilométert kell megtennünk, hogy eljussunk Bukovelbe. Megközelítése egyéni utazás esetén autóval, szervezett út esetén busszal lehetséges. Nézz körül szervezett útjaink között, és böngészd át a Gyakran Ismételt Kérdéseket is, melyek az egyéni utazáshoz nyújthatnak segítséget határátlépéssel, útlevéllel és egyebekkel kapcsolatban.

Hol lehet megszállni és mennyiért?
Rengeteg szálláslehetőség vár Bukovel közelében, hiszen a régió fő bevételi forrását a turizmus jelenti. Segítünk Neked megtalálni az igényeidnek leginkább megfelelő szállást, legyen szó egy sípályára néző pályaszállásról, egy hangulatos és romantikus faházról vagy egy konferencia teremmel és wellness részleggel ellátott luxus hotelről a csapatépítéshez.
Tekintsd meg szállás ajánlatainkat!