Kárpátok Kincsei Turisztikai Egyesület
Hívj minket: (+36) 20 378 23 85 (Viber)


Ajánlott hütték a sípályán

A bukoveli sípályákon számtalan hütte és étterem közül választhatsz. Rengeteg lehetősége van a síelőknek, ha megszakítanák a csúszást egy rövid szünettel, felmelegedéssel, evéssel, ivással. Ebban a tekintetben is nyugodtan össze lehet hasonlítani Bukovelt bármelyik nyugati síparadicsommal. Természetesen a bukoveli hütték között is vannak jobbak és rosszabbak, ezen az oldalon azokat a helyeket mutatjuk be, amelyeket mi bátran ajánlunk Nektek.

Az idei szezonban (2018/19) azt állapítottuk meg, hogy már óriási különbségek vannak a bukoveli hütték árai között. Például van hütte, ahol egy korsó sör 55 UAH, de van ahol 165… Nézzétek át az információkat és az alapján célozzátok be az igényeiteknek leginkább megfelelő helyet!

Bulchenyokha hütte | Grill Haus „FreeRider” hütte

Bulchenyokha hütte

A 3-as és 13-as liftek tetejénél található ez a hütte. Sok ülőhellyel rendelkezik, van kinti és benti része is. Tradicionális ukrán ételek mellett vannak klasszikus fogások is, mint roston csirkemell, vagy sült kolbász. Tagadhatatlan előnye a turisták számára, hogy nem ukrán vagy angol étlapot kell bogarászni, mert minden étel hatalmas képe ki van téve a pult mögé, így elég csak rábökni arra, amelyik szimpatikus. Könnyen lehet ez az a hely, ahova rendszeresen vissza fogsz térni, ha néhány óra síelés után megpihennél, ennél vagy innál valamit.

Megközelítés:
13-as és 3-as liftek tetejénél található
Árak:
borscs leves 160 UAH
grillkolbász 180 UAH
roston csirkemell 210 UAH
palacsinta 110 UAH
ukrán 0,5l sörök 80 UAH

Titkos tipp:
A röviditalokat nagyon bőkezűen mérik, például egy Jägermeister feles szemre a duplája a hazai kocsmákban megszokott adagnak…

 

Grill Haus „FreeRider” hütte

Egy hangulatos hütte, ahol mindig jó zene szól és ár/érték arányban jó grill ételeket készítenek. Az adagok nem hatalmasak, cserébe megfizethető áron adják. Saslik van csirkéből is, nagyon finom a hozzá kapható házi szósz. Érdemes megkóstolni a pulton sorakozó óriási demizsonokból a különböző házi vodkákat.

Megközelítés:
5K lejtő közepénél
Árak:
levesek 120 UAH-tól
tea 45 UAH
Bartik kézműves sörök 65 UAH

Titkos tipp:
Kaphatóak Bartik kézműves sörök!

 

 

Az utazáshoz útlevél szükséges!

Ne feledd: Ukrajnába nem elég a személyi igazolvány, a határon csak útlevéllel engednek át! Ha nincs útleveled, vagy már nem érvényes, akkor most még épp időben vagy, hogy csináltass egyet.