Kárpátok Kincsei Turisztikai Egyesület
Hívj minket: (+36) 20 378 23 85


Ajánlott hütték a sípályán

A bukoveli sípályákon számtalan hütte és étterem közül választhatsz. Rengeteg lehetősége van a síelőknek, ha megszakítanák a csúszást egy rövid szünettel, felmelegedéssel, evéssel, ivással. Ebban a tekintetben is nyugodtan össze lehet hasonlítani Bukovelt bármelyik nyugati síparadicsommal. Természetesen a bukoveli hütték között is vannak jobbak és rosszabbak, ezen az oldalon azokat a helyeket mutatjuk be, amelyeket mi bátran ajánlunk Nektek.

Az idei szezonban (2018/19) azt állapítottuk meg, hogy már óriási különbségek vannak a bukoveli hütték árai között. Például van hütte, ahol egy korsó sör 55 UAH, de van ahol 165… Nézzétek át az információkat és az alapján célozzátok be az igényeiteknek leginkább megfelelő helyet!

Bulchenyokha hütte | Grill Haus „FreeRider” hütte | Simka Bar | Filvarok hütték

Bulchenyokha hütte

A 3-as és 13-as liftek tetejénél található ez a hütte. Sok ülőhellyel rendelkezik, van kinti és benti része is. Tradicionális ukrán ételek mellett vannak klasszikus fogások is, mint roston csirkemell, vagy sült kolbász. Tagadhatatlan előnye a turisták számára, hogy nem ukrán vagy angol étlapot kell bogarászni, mert minden étel hatalmas képe ki van téve a pult mögé, így elég csak rábökni arra, amelyik szimpatikus. Könnyen lehet ez az a hely, ahova rendszeresen vissza fogsz térni, ha néhány óra síelés után megpihennél, ennél vagy innál valamit.

Megközelítés:
13-as és 3-as liftek tetejénél található
Árak:
borscs leves 135 UAH
grillkolbász 210 UAH
roston csirkemell 230 UAH
palacsinta 110 UAH
ukrán 0,5l sörök 80 UAH

Titkos tipp:
A röviditalokat nagyon bőkezűen mérik, például egy Jägermeister feles szemre a duplája a hazai kocsmákban megszokott adagnak…

 

Grill Haus „FreeRider” hütte

Egy hangulatos hütte, ahol mindig jó zene szól és ár/érték arányban jó grill ételeket készítenek. Az adagok nem hatalmasak, cserébe megfizethető áron adják. Saslik van csirkéből is, nagyon finom a hozzá kapható házi szósz. Érdemes megkóstolni a pulton sorakozó óriási demizsonokból a különböző házi vodkákat.

Megközelítés:
5K lejtő közepénél
Árak:
levesek 95 UAH-tól
roston csirke krumplival 265 UAH
presszó kávé 40 UAH
tea 40 UAH
Coca-Cola 40 UAH
Bartik kézműves sörök 65 UAH
Jack Daniel’s 115 UAH

Titkos tipp:
Kaphatóak Bartik kézműves sörök!

 

Simka Bar

A 7-es lift tetejénél található a Simka Bar és mellette a Kebab de Luxe. A Simka egy modern, kétszintes hütte, melyről azt kell tudni, hogy a bukoveli sípályákon itt kapható a legolcsóbb sör. Ha a helyi ízeket próbálnád ki, akkor javasoljuk Lvivske 1715-öt (55 UAH), de kapható Staropramen (60 UAH) és Stella Artois (65 UAH) is. Készítenek alkoholmentes forraltbort is. A kinti részen (Kebab de Luxe) viszonylag jó áron kaphatóak grillkolbászok.

Megközelítés:
7-es lift felső állomásánál
Árak:
levesek 145 – 185 UAH
grill húsok 180 – 310 UAH
grill kolbászok (kint) 80 UAH-tól
sörök 55 UAH-tól

Titkos tipp:
Egyértelműen ide kell jönni, ha olcsó és jó söröket szeretnél inni!

 

Filvarok hütték

Összesen 4 helyen találhatsz Filvarok hüttét a bukoveli sípályákon: a 2-es lift tetejénél (09:00 – 19:00), a 12-es lift aljánál (09:00 – 16:00), az 1E lejtő közepén a Hotel Bukovel faházaknál (12:00 – 24:00) és az 5-ös (valamint 11-es) liftek tetejénél (09:00 – 16:00). Mindegyik azonos színvonalú szolgáltatással várja a betérő vendégeket. Kör alakú, fából készült hütték, középen tűzrakó hellyel. Igényes vendéglátóegységek, ukrán népviseletbe öltözött, angolul beszélő felszolgálókkal és angol nyelven is elérhető étlappal. A bukoveli sípálya legdrágább helyei közé tartozik, de érdemes kipróbálni legalább egy leves vagy egy forraltbor erejéig.

Megközelítés:
2-es lift felső állomásánál
5-ös és 11-es liftek felső állomásánál
12-es lift alsó állomásánál
1E pálya középső részénél
Árak:
levesek 165 UAH
vareniki 175 UAH
deruny 175-215 UAH
forralt bor 70 UAH
Heineken 0,5l sör 165 UAH

Titkos tipp:
Italok közül a gyömbéres tea, ételek közül a levesek, a vareniki és a deruny. A BBQ ételek finomak, de aránytalanul drágák.

 

 

Az utazáshoz útlevél szükséges!

Ne feledd: Ukrajnába nem elég a személyi igazolvány, a határon csak útlevéllel engednek át! Ha nincs útleveled, vagy már nem érvényes, akkor most még épp időben vagy, hogy csináltass egyet.